Proiecte

gusta slow toamna

Gustă Slow

(eveniment inițiat de asociația Mai Bine, preluat și continuat de Slow Food Iași)

Gustă Slow e un bufet local și de sezon. La Gustă Slow mâncarea e pregătită cu respect pentru alimentele scoase direct din pământ, din apreciere pentru rodul pe care sezonul ni-l oferă și din bucuria de a găti preparate cu ingrediente proaspete. De la salate la deserturi, de la mâncăruri locale get-beget, la cele influențate de tradițiile altora, la bufet găsești preparate ovo-lacto-vegetariene și vegane gătite cu grijă de voluntari, din produse achiziționate de la micii agricultori din zonele de proximitate.

Pentru că la Gustă Slow avem timp destul. Timp să pregătim mâncăruri delicioase la început de sezon, timp să lăsăm aromele să se cunoască între ele și, mai ales, timp să le savurăm împreună.

Ateliere de educație gastronomică

(pentru părinți și copii)

Atelierele de educație gastronomică sunt evenimente prin care promovăm alimentația de proveniența cunoscută și locală. Împreună cu părinții, ne jucăm, pregătim și mâncăm împreună pentru a susține educația alimentară bazată pe nevoile organismului dar și pe grija față de mediu. Ne concentrăm pe nevoile unui consum sustenabil în complementaritate cu ceea ce ne oferă natura, fără să uităm de gustul bun și schimbările pozitive care se pot asocia chiar din copilărie.

 

 

Melcul verde

 

 

(proiect pilot de dezvoltare a unor grădini școlare comestibile)

Pornind de la nevoia educării copiilor în sensul unei alimentații sănătoase și a apropierii de natură, în proiectul Melcul Verde se dezvoltă grădini de zarzavaturi și legume în școli. Elevii, îndrumați de profesori și cu sprijinul membrilor și partenerilor Slow Food Iași vor cultiva și îngriji legume și plante aromatice pe care să le folosească în propria alimentație. În felul acesta vor învăța de mici să relaționeze cu hrana, să aprecieze și să respecte valoarea muncii prin care se obține și importanța unei alimentații sănătoase.

 

Leave a Reply