Terra Madre Day cu Gustă Slow de Bucovina

Pe 10 decembrie voluntarii Slow Food Iași s-au alăturat celor peste 100 000 de Slow Food-iști din întreaga lume și au sărbătorit Terra Madre Day. Cum tot suntem în luna Sărbătorilor de Iarnă, am marcat această zi cu un Gustă Slow de Bucovina, de unde vin multe bunătăți tradiționale mai ales pentru perioada aceasta.

Ca de obicei, au venit oameni frumoși cu inima deschisă și curioși sau nostalgici să guste bucatele bucovinene. Nu i-am dezamăgit, căci bucătarii noștri voluntari au umplut 3 mese cu bucate una și una: borș de sfeclă, sarmale de post, tocinei, colțunași cu brânză sărată și dulce, zacuscă, fasole bătută și salată, chiftele cu hribi și brânză, ardei și legume la cuptor, iar ca desert nu a lipsit tradiționala turtă cu julfă (cu semințe de cânepă), alături de cnegne, cornulețe cu nuca sau cremșnit. Pâinea cu maia s-a terminat prima, dar i-au urmat de aproape și celelalte preparate.

Dar decât să povestim, mai bine priviți imaginile. Și dacă v-am convins că bucătarii noștri voluntari chiar știu să gătească minuni cu produse locale și de sezon, nu ratați următorul Gustă Slow.

Mulțumim CUIB pentru găzduire și suport logistic, lui Tiberiu, Ancăi și Irinei pentru poze, Adelei, Danei și Andreei pentru bunătăți, iar celor prezenți pentru atmosfera caldă în care am serbat Terra Madre Day.

 

Leave a Reply