Gustă Slow clipa prezentă!

Ediția Gustă Slow din acest an a fost un eveniment, orgaizat pentru a sărbătorii Ziua Pământului, este dedicat atât cunoscătorilor și iubitorilor de mâncare sănătoasă, cât și curioșilor și simpatizanților Slow Food. El combină entuziasmul și bucuria Membrilor Slow Food de a găti, cu prospețimea și echitabilitatea consmului local și de sezon.

Gustă Slow este un bufet unde participanții pot gusta cu încetinitorul, pot practica mâncatul conștient și unde pot experimenta câte puțin din tainele Clipei Prezente. Ceea ce a fost inedit este că această ediție s-a susținut pe terasa CUIBului, un loc plin de inițiative bune care adună oameni veseli și activi, iar buna dispozitie nu a ezitat să apară.

Slowfood_web-6Albert Einstein a spus la un moment dat că dacă am putea să ne mișcăm cu viteza luminii, timpul s-ar opri, dar dacă nu e necesar să ne mișcăm cu viteza luminii? Dacă e necesar doar să trăim viteza luminii? Dacă defapt de a opri timpul înseamnă a fi prezent în fiecare clipă din viața noastră? Dacă a te mișca cu viteza lumini, cum spunea Einstein, înseamnă a deține starea de Prezent, A Fi Una Cu Clipa Prezentă/ Starea Lui Aici Și Acum.

Trecerea timpului s-ar opri în momentul în care prezentul ne-ar umple viața și nu temporalitatea. A merge cu ”viteza luminii” înseamnă derularea tuturor secventelor din viața ta într-o stare de A Fi Prezent continuă, fără regrete, fără nostalgii, fără frică, doar o stare perpetuă de entuziasm și beatitudine.

Cum ar fi să fi prezent din fiecare clipă? Ca și cum ai trăi ”viteza luminii”… Am opri timpul!

Înițiativa Slow abordează o nouă paradigmă a vitezei. Experimentează beneficiile lui Aici și Acum cu ingrediente produse Local și de Sezon.

Leave a Reply